Nedir bu telaş? Nedir bu panik?

Sahillerimiz yağmalanmasın tamam ama devletimiz anayasa ve yasalara göre sahillerimizi koruyamıyor da vakıfların kurduğu şirketler mi koruyacak? Saraylar yapacak bütçeyi bulan, danışman, başdanışman kadrolarına...

Sahillerimiz yağmalanmasın tamam ama devletimiz anayasa ve yasalara göre sahillerimizi koruyamıyor da vakıfların kurduğu şirketler mi koruyacak? Saraylar yapacak bütçeyi bulan, danışman, başdanışman kadrolarına yandaşları atayan AKP iktidarı, cennet sahillerimi koruyacak kadroları ve ekibi kuramıyor mu?

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın basın danışmanı değerli ustam, duayen gazeteci Can Pulak, Özal'ın talimatıyla, Akdeniz'in korunması için imzalanan "Barcelona Anlaşması" çerçevesinde 1989 yılında sahillerimizin korunması için "Özel Çevre Koruma Kanunu" çıkarttırıp, "Özel Çevre Koruma Kurumu" kurdu.

Pulak'ın gönüllü desteği ile Koruma Kurumu sahillerin yağmalanmaması için müthiş mücadele etti.

2002'de tek başına iktidar olan AKP, 18 Ağustos 2011 tarihinde ne yaptı biliyor musunuz?

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı kapatıldı.

Bu konudaki görüşlerini sorduğum Pulak, "SİT alanlarının derecelerini düşürüp, koruma kurumunu kaldıran AKP iktidarı rant peşinde" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.330 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.754 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 678 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar