MHP'de yeni kriz Bahçeli'ye rakip çıktı

6 Temmuz 1997 tarihli 5'nci Olağanüstü Kongrede MHP Genel Başkanı seçilen ve 22 yıldır aralıksız görev yapan Devlet Bahçeli'ye iddialı bir rakip çıktı. Nidai Seven

Yıllardır ülkücü camiada yer alan Seven'in adaylığını duyunca Whatsapp'dan sorular yönelttim.

Soru: Hayırlı olsun adaylığınız. Hedefiniz hakkında neler söyleyeceksiniz?

Seven: Muhalefet demek iktidara tabi olmak değil, denetleyen sorgulayan bir güç demektir. MHP iktidara merdiven basamağı olmak yerine, iktidara taşınmalı.

Partilerin var olma gayesi iktidara gelmeleridir.  Başkasının iktidarı için çalışan partiler; Tüzel kişiliklerini tasfiye etmeli, iktidarda kalmasını istediği partiye iltihak etmelidir.

Soru: MHP'deki hedefiniz neler?

Seven: Milliyetçi Hareket Partisinin %35 civarında oyu mevcut. Ancak camia çeşitli partilere dağıtılmış, bölünmüş ve yeni partiler doğurmuştur.

Biz bütün aileye ve Türk Milletine talibiz.

AKP'nin iktidarda kalması için değil, Başbuğumuzun özlem duyduğu Milliyetçi Türkiye İktidarı için yollara düşeceğiz. Tabandan tavana hareketiyle önce dağıtılmış aileyi toparlayacağız, sonra halkla bütünleşerek iktidara koşacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar