Mesut Barzani yargılanmalı

Lozan ve Ankara antlaşmalarına göre Türkiye - Irak sınırı değiştirilemez, değiştirilmesi de suçtur. Irak Kürt Bölgesi'ni bir devlete dönüştürmek için Barzani'nin inatla yaptığı...

Lozan ve Ankara antlaşmalarına göre Türkiye - Irak sınırı değiştirilemez, değiştirilmesi de suçtur. Irak Kürt Bölgesi'ni bir devlete dönüştürmek için Barzani'nin inatla yaptığı bağımsızlık referandumu hakkında Cumhuriyet Savcılarının acilen dava açması gerekir.

Amerikalılar Erdoğan'ın yakın koruma polislerine, "yakalama" kararı çıkarttılar ya mahkemeden bizim yargı sistemimizde acilen Mesut Barzani hakkında "yakalama" kararı çıkartmalı, Irak Devletine de bildirmelidir.

Çünkü "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"

Ziya Paşa'nın bu ünlü deyişi nasihat ile uslanmayanın azarlanması gerektiğini, azar ve nasihat ile yola gelmeyenin ise hakkının dayak olduğunu vurgular.

Günümüze ve tabi konumuza ne kadar uygun değil mi?

Türkiye, İran, Amerika, Rusya ve Irak Barzani'ye, "bağımsızlık referandumu yapma" diye nasihat etti günlerdir.

Nasihat ve azar fayda etmedi. Barzani bölgemizi karıştıracak belki de kan dökülmesine neden olacak referandumu yaptı.

Irak devleti içinde yeni bir devlet kurma hayali için uluslararası antlaşmalara rağmen, Irak Anayasası'na rağmen ilk adımı attı.

Şimdi hakkı kötektir yani dayaktır.

Dayak da bu devirde yerini hukuki yaptırımlara bırakmıştır ki Cumhuriyet Savcılarımızı ve mahkemelerimizi bu açıdan göreve davet ettim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.958 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar