İYİ Parti yüzde 30'un üstüne çıkıyor

İktidarın her türlü devlet imkanını kullanarak seçime gittiğine dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın; YSK, RTÜK ile devlet görevlilerini  uyardı. Aydın'ın...

İktidarın her türlü devlet imkanını kullanarak seçime gittiğine dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın; YSK, RTÜK ile devlet görevlilerini  uyardı. Aydın'ın açıklamaları şöyle:

-- Erdoğan'ın tüm devlet imkanlarını serbestçe kullanması diğer adaylara karşı eşitsizlik yaratmıyor mu?

Aydın: 16 yıldan beri süren bir durum ama bu seçimde iktidar ilk defa iktidarı kaybetme korkusu içerisine girdi. Anketler Tayyip Erdoğan'ın kaybedeceğini gösteriyor, kaldı ki anketle uğraşan bütün şirketler bu seçimde anket firmalarının da büyük yanılgıya düşeceğini söylüyorlar.

-- Vatandaşlara neden sürekli baskı uyguluyorlar?

Türkiye korku tüneli içerisinde. Vatandaşların fikirlerini söyleyemediği, gerçek düşüncelerini açıklayamadığı, iktidara karşı pozisyon almaları halinde başlarının derde gireceği ortam var. FETÖ'cülükle suçlanarak, devlet dairelerindeki işlerinden atılacaklarını, ticaretle uğraşanlara başlarına başka belalar geleceğini de düşündürerek müthiş bir yıldırma zeminini oluşturdular. Bu zemin içerisinde anket firmaları şunu söylüyor; '7 kişiye soruyoruz bir kişiden cevap alıyoruz Doğu ve Güneydoğu'da 20 kişiye sorduk bir kişiden cevap alıyoruz.' Bu rakamlar eskiden ikide bir, üçte birdi. İktidar karşıtı olanlar anketörlere korkudan cevap vermiyorlar. Bu da, iktidarın aleyhine bir durum olduğunu gösterir. PR'in yaptığı araştırmada yüzde 27,1'in kararsız olduğu söyleniyor. Türkiye'de bu kadar kararsız yok. Benim iddiam şudur ki kararsızların en az yarısı da İYİ Parti'ye oy verecekler.

-- Bu tabloda İYİ Parti'nin ne kadar oy alacağını söyleyebilir misiniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar