İYİ Parti ve ihanet

MHP Genel Başkanlık yarışında ve İYİ Parti'yi kurma aşamasında müthiş bir demokrasi mücadelesi veren Meral Akşener kimsenin gözünün yaşına bakmamalıydı.İYİ Parti kurulurken baktım ki...

MHP Genel Başkanlık yarışında ve İYİ Parti'yi kurma aşamasında müthiş bir demokrasi mücadelesi veren Meral Akşener kimsenin gözünün yaşına bakmamalıydı.

İYİ Parti kurulurken baktım ki bir çok kişi, "Merkez Parti olmayı hedefliyorsunuz sakın teşkilat başkanlığını Koray Bey'e vermeyin" diyor.

Teşkilatları kurdukça İYİ Parti'nin merkez parti olarak ANAP'lıları, DYP'lileri, CHP'lileri, AKP'lileri kucaklayacak yerde daha dar bir alana dayandırıldığını gördük.

Daha MHP'den ümidini kesmediğin günlerde Ankara'da bir otelde Türkiyem TV canlı yayını bitince, hatta daha sonra kendisini destekleyenlerle aynı otelde yaptığı toplantıda da Meral Hanım'a şunları söyledim:

"Gazeteci olarak gözlemim şu ki, Türk siyasetinin en büyük boşluğu merkez parti olmamasıdır. Son seçimlerde oy kullanmayan büyük kesimler, alternatif olmadığı için AKP'ye oy veren ANAP'lılar, DYP'liler, dedelerinden kalan, "sola oy verirsem elim kırılsın" diyenleri kucaklayacak merkez parti kurmalısınız.

Merkez Parti, Türk halkı için umut olmalı hatta bu da yetmez, iktidar alternatifi olmalı ki Özal'ın 4 eğilimi kucakladığı gibi kucaklayacak bir partiye lider olmalısınız."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar