Hiç bir şey eskisi gibi olmamalı

Bu sevgiye, bu ilgiye, bu desteğe, bu vefaya hangi annenin hangi babaannenin yüreği dayanır ki Meral Akşener'in yüreği dayansın? Siyasetin gerçek yüzü çok acımasızdır. Siyasette; - Sevgi yoktur. - Dostluk yoktur. -...

Bu sevgiye, bu ilgiye, bu desteğe, bu vefaya hangi annenin hangi babaannenin yüreği dayanır ki Meral Akşener'in yüreği dayansın?

Siyasetin gerçek yüzü çok acımasızdır.

Siyasette;

- Sevgi yoktur.

- Dostluk yoktur.

- Arkadaşlık yoktur.

- Kariyere, liyakate itibar yoktur.

- Eğitimin hiç önemi yoktur.

- Vefa yoktur.

- Menfaat vardır.

- Birbirlerinin ayağını kaydırma vardır.

- Makam ve mevki yarışı mubahtır.

- Çamur atma vardır.

- İftira vardır.

- Yolsuzluk vardır.

- Koltuğa yapışma vardır.

- Rakiplerinin ayağını kaydırmak için her yol mubahtır.

- Hırs vardır, kin vardır, nefret diz boyudur.

- İktidar olarak köşe dönme en önemli hedeftir

- Başarısızlıkta istifa asla yoktur.

- Parti içinde demokrasi yoktur.

- Her partinin genel başkanı diktatördür.

Neyse bunlar zaten her vatandaşın bildiği ve yıllardır şikayet ettiği konulardır ki sözü konumuza Meral Akşener'e getireyim.

Akşener İYİ Parti'nin, "Meral'in Partisi" olmaması için çok önemli bir karara imza atarak olağanüstü kurultay kararı verdi ve aday olmayacağını açıkladı.

Türk siyaset tarihinde eşine rastlanmayan bir karar oldu.

Bu kararından vazgeçirmek için Akşener'i, İYİ Partililer en azından olağanüstü kurultaya kadar tek vücut oldu.

Ve Akşener anasının ak sütü gibi helal kurucusu olduğu İYİ Parti'nin başına delegelerin tamamının önerisi ile yeniden geçmeye doğru ilk adımını attı.

Tek aday mı olacak yoksa kendisini kapalı kapılar ardında eleştiren bir avuç İYİ Partiliden aday olma cesareti olan çıkacak mı göreceğiz.

Çıkan olursa da sanırım 3-5 oy alabilir.

Şimdi sıra İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına, o günlerdeki heyecanına, toplumda yüzde 20'lere varan desteğe dönmesi için olağanüstü kurultayda yeniden yapılanmasına geldi.

Bu yeniden yapılanma için bugün (30 Temmuz 2018) saat 15:00'te yapılacak Başkanlık Divanı toplantısı başlar başlamaz tüm üyelerin Akşener'e istifa dilekçelerini vermeleri gerekir.

Böylece Akşener İYİ Parti'nin yeniden yapılandırılmasını olağanüstü Kurultay tarihine kadar üzerine her hangi bir baskı olmadan yapabilir.

Akşener doğru kadrolarla, doğru hedefler koyarak İYİ Parti'yi Mart 2019'da yapılacak erken yerel seçime çok hızlı şekilde hazırlar.

Akşener'in ilk hedefi yerel seçimlerden başarı ile çıkmak olmalıdır.

Bunun için de olmazsa olmaz ön şart 24 Haziran seçimlerinin başarısız teşkilatlarının da hızla yenilenmesi olmalıdır.

Doğruyu yaptın Meral Akşener, gözünüz aydın İYİ Partililer...

Her zaman söylediğim ve yazdığım hatta Fenerbahçe Kongresi öncesi Başkan adayı olan Ali Koç'a da söylediğim şu sözümü siyasetçilerin kulaklara küpe olsun diye tekrarlayayım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar