​​​​​​​Gül, 42 yaşında adaletin başında

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün "10 Ocak çalışan gazeteciler günü" nedeniyle hem medyanın Ankara temsilcilerini davet etmesi, hem tek tek kutlayarak kırmızı karanfil vermesi, hem de açıkladığı görüşler kuşku yok ki savcı ve hâkimlere "medya davaları" konusunda önemli mesajlar içeriyordu.

Bakan Gül konuşmasına şöyle başladı:

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Objektif habercilik anlayışıyla demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları alanındaki çabalarımıza katkı sunmaya devam edeceğinize olan inancımı da ifade etmek istiyorum.

Dünyanın dört bir yanında görevi başındayken hayatını kaybeden meslektaşlarınız var. Bu vesileyle gazetecilere yönelik her tür saldırıyı kınıyor, bu zor ve çetin meslekte ter döken herkesi saygıyla selamlıyorum."

Yeniçağ yazarlarına yapılan saldırıları ve Sözcü davası hakkındaki görüşlerini sorduğumda bakan Gül şöyle yanıt verdi:

"Gazetecilere yapılan saldırıyı nerede olursa olsun hiçbir şekilde tasvip edemeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar