Erken yerel seçim kapıda

24 Haziran seçimleri AKP'ye moral oldu, muhalefet partilerinde ise karışıklığa yol açtı.Ankara'da siyaset kulisleri gerçekten çok hareketli idi ki, İYİ Parti'den Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat...

24 Haziran seçimleri AKP'ye moral oldu, muhalefet partilerinde ise karışıklığa yol açtı.

Ankara'da siyaset kulisleri gerçekten çok hareketli idi ki, İYİ Parti'den Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor'un istifa haberleri ortalığı iyice karıştırdı.

Ortak basın açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren Halaçoğlu, Yeniçeri ve Bor'un istifaları için Genel Sekreter Aytun Çıray çok sert bir açıklama yaptı ve; "Hayatın her alanında olduğu gibi, siyasette de istifa tek taraflı bir tasarruftur. Siyaset, 'insan kazanma' sanatı olmakla birlikte, vicdanı da olan bir kurumdur. Sayın Bor, Sayın Halaçoğlu ve Sayın Yeniçeri'nin istifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İYİ Parti'ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz. Kararlarının kendileri için hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Çıray'ın "siyasi vicdansızlık" vurgusu içeren sözleri kuşku yok ki önümüzdeki günlerde çok gündeme gelecek.

İYİ Parti'nin Olağanüstü Kurultayı parti içindeki yeniden yapılanmayı sağlayacağı gibi kuruluş aşamasındaki sancıları da kuşku yok ki bertaraf edecektir.

CHP'ye gelince; Olağanüstü Kurultay yapılacaksa Kemal Kılıçdaroğlu'nun vereceği karar ile olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar