Erdoğan'ın tüm vergi kararları geçersiz

Dönemin Başbakanı merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal, "Anayasayı bir kere çiğnemekle bir şey olmaz" demişti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı tam 23 kez çiğnediği ortaya...

Dönemin Başbakanı merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal, "Anayasayı bir kere çiğnemekle bir şey olmaz" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı tam 23 kez çiğnediği ortaya çıktı.

Nasıl mı? Hemen anlatayım…

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Rejimi 16 Nisan anayasa referandumu ile kabul edilip 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimi ile yürürlüğe girdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan vergi kararlarının anayasaya aykırı olduğu ortaya çıktı.

Gelirler Genel Müdür eski yardımcısı Yakup Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan 23 ayrı "cumhurbaşkanlığı kararı" ile yapılan vergi düzenlemelerinin anayasa aykırı olduğunu anayasa maddeleri ile şöyle anlattı:

"Anayasanın 4. Bölümünde yer alan, 'Siyasi haklar ve ödevler' bölümünün içinde 'Vergi Ödevi' başlığı ile 73. Madde de yer almaktadır.  Bu 73. Maddenin açık hükmü şöyledir:  'Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır. Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin muaflık, istisnalar ve indirimleriyle oranlarına ilişkin hükümlerinde kanunun belirttiği yukarı ve aşağı sınırlar içinde değişiklik yapmak yetkisi Bakanlar Kuruluna verilebilir.' Bu maddedeki, 'Bakanlar Kurulu' ifadesi 16 Nisan anayasa değişikliği ile 'cumhurbaşkanı' olarak değiştirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar