Erdoğan'a vakit emeklilik vakti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a cumhurbaşkanlığı seçimini, işsizliği, eğitimi ve yoksulluğu sordum, çarpıcı yanıtlar aldım. Cumhurbaşkanlığı...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a cumhurbaşkanlığı seçimini, işsizliği, eğitimi ve yoksulluğu sordum, çarpıcı yanıtlar aldım. Cumhurbaşkanlığı seçimini, "başa baş yarış" olarak değerlendiren Özkan Cumhurbaşkanının 2. turda seçileceğini vurguladı.

---Cumhurbaşkanlığı seçiminde şu an nasıl bir tablo var?

Başa baş giden bir yarış var. Bu yarışta 2. tura kalacağımızı düşünüyorum. Sistem 2. tura kalacağımızı gösteriyor. Elde ettiğimiz anket sonuçları, sokakta gözlemlediğimiz vatandaşlarımız bize 2. tur için hazırlık yapmamız gerektiğini söylüyor. Zaten biz de 2. tur için hazırlanıyoruz. Burada önemli olan yarışın centilmenlikle sürmesidir. Yarışı kazanan ya da kaybeden önemli değil. Yarışın sonunda Türkiye kazanmalı. Kaybeden muhalefeti, kazanan iktidarı oluşturacak. Türkiye'nin içine sürüklendiği dar boğazdan çıkmasını sağlayacak politik düşünceleri üretmemiz gerekiyor. Bu tek başına iktidar tarafından üretilirse bunun adına diktatörlük diyoruz, bu bizi olağanüstü sıkıntıya sokar.

---Ne yapmak lazım?

Biz bu kararları hep birlikte alırsak umut ve mutluluk dağıtırız, bu bizim için büyük bir kazanç olur. Yani bu gök kubbede ezanın dinmemesi, bayrağın yere inmemesi, hep birlikte kıvançla, umutla yaşamamız vatanın parçalanmaması anlamına gelir. Bölünmez bütünlük bizim için vazgeçilmezdir. Eğer biz bu gök kubbeyi vatanımız olarak görürsek burada hep beraber yaşamak için gerekli enerjiyi ortaya koyarsak bu seçimi kazanan ve kaybeden olarak görmemeliyiz.

---Türkiye için ne istiyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar