Erdoğan'a çağrım: Trump ile görüşme

23-27 Eylül'de yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için bugün Amerika Birleşik Devletlerine gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık seçik bir çağrı yapıyorum.Başkan...

23-27 Eylül'de yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için bugün Amerika Birleşik Devletlerine gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık seçik bir çağrı yapıyorum.

Başkan Donald Trump'dan talep gelirse kesinlikle görüşme.

Gerek Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, gerekse AKP sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın Amerika seyahati ile ilgili olarak şu sözleri söylediler.

"Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Eğer Amerikan tarafı Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse, Başkan Trump Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse Amerikan tarafından böyle bir talep gelirse bu talebi görelim, nasıl bir karşılık vereceğimiz konusunda bir değerlendirme yaparız. Bizim tarafımızdan bir talep gitmemiştir. Onların tarafından bir talep gelirse, bunu değerlendiririz. Türkiye değerlendirir. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine sunulur."

Bu sözlerden çıkan mesaj şudur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşme talebi yok ama Trump'ın olursa düşünürüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar