Erdoğan, Başbuğ'u Yüce Divan'a mı gönderecek?

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un askerlerin sivil mahkemelerinde yargılanmasına ilişkin olarak Meclis'te sabaha karşı 00.55'de önerge veren AKP'lileri "FETÖ'nün siyasi ayağı" olarak adres göstermesi üzerine tarafların görüşlerini aktarıyoruz.

Birçok medya kuruluşu da yazılarımı alıntıladı.

Dönemin, AKP Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP'nin Grup Başkanvekilleri Oktay Vural, Mehmet Şandır ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP eski Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün görüşlerine yer verdim.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konudaki tartışmaya TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı şu sözlerle katıldı:

"Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı, bu düzenlemeyi bahane ederek Meclisimizi toptan itham eden birtakım açıklamalar yapmıştır.

Özellikle kendi grubumuza sesleniyorum: Parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar