Devlet Bahçeli ve adalet

Çok sayıda mesaj ve telefon aldım, "Bahçeli'deki büyük dönüş" başlıklı yazım üzerine. Devlet Bahçeli'ye yönelik tepkileri tasnif edecek olursak birinci sırayı açık ara, "Devlet...

Çok sayıda mesaj ve telefon aldım, "Bahçeli'deki büyük dönüş" başlıklı yazım üzerine. Devlet Bahçeli'ye yönelik tepkileri tasnif edecek olursak birinci sırayı açık ara, "Devlet Bahçeli genel başkanlık koltuğunu korumak için MHP'yi AKP'ye teslim etti" görüşü aldı.

Teslimiyet sözünü ben koydum çünkü çok ağır ifadelerle dile getiriliyordu düşünceler ve tepkiler.

İkinci önemli ortak eleştiri, "MHP bitti, Bahçeli tarafından bitirildi, barajı dahi geçemez artık" şeklinde özetlenebilir.

Üçüncüsü ise "Sadece can ve mal güvenliği konusunda değil, AKP'yi her konuda eleştiren Devlet Bahçeli bu konular gündeme geldiğinde aynı eleştirileri bu kez CHP'ye yüklenerek yapıyor" şeklinde idi.

Ben de MHP'nin seçimli kurultayını toplamayarak genel başkanlık meşruiyetini kaybettiğine inandığım Devlet Bahçeli'nin "adalet" konusunda neler söylediğini merak ettim bu kez.

Çünkü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü" yapmasını çok sert şekilde tepki göstererek AKP'liler gibi eleştirmişti Devlet Bahçeli.

Bakın Devlet Bey "Adalet" konusunda "Dün" neler söylemiş, AKP'yi nasıl eleştirmiş:

21 Şubat 2012

Adaletsizliğin, yozlaşmanın ve millet değerlerine vefasızlığın kapısı hep aynı yere açılmaktadır.

Yüceler yücesi Peygamber efendimizin; "bir günlük adalet, altmış yıllık ibadetten faziletlidir" sözünü hiç aklımızdan ve hatırımızdan çıkarmadık.

Bir kişiye dahi yapılan haksızlığın, usulsüzlüğün ve adaletsizliğin herkese yapılmış olacağını insanlığın bu zamana kadarki engin birikiminden ve tecrübesinden istifade ederek kabul ettik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.958 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar