Bedava avukat ister misiniz?

Vatandaşların devlet yönetimleri ile yaşadıkları sorunlara yıllardır, "bürokrasi hazretleri" denir. Bürokraside genel olarak, "Bugün git yarın gel" anlayışı hakimdir.

 Çağın gelişen teknoloji imkanları ile bürokrasi aşılmaya çalışılsa da ne bürokrasi biter ne de vatandaşların şikayetleri biter.

Vatandaşların mahkemelere gitmeden sorununa çözüm bulma imkanı sağlayan ve Ombudsmanlık da denilen Kamu Denetçiliği Kurumunun Baş Denetçisi Şeref Malkoç'u ziyaret ettim.

- Sordum: Ombudsmanlık nedir, ne işe yarar?

Malkoç: Halkın avukatı demektir. Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşların şikâyetleri üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla görevlendirilmiştir.

"İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın" ilkesini rehber edinen Kamu Denetçiliği Kurumu;

- İdarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesine,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar