Başbuğ Türkeş ve zafer hırsızlığı

MHP Merkez Yürütme Kurulu eski üyesi ve inşaat mühendisi Gültekin Çavuşoğlu'ndan gelen elektronik postada MHP'nin efsane kurucu Genel Başkan'ı Başbuğ Alparslan Türkeş'in bugünün deyimiyle, "ittifak" konusuna...

MHP Merkez Yürütme Kurulu eski üyesi ve inşaat mühendisi Gültekin Çavuşoğlu'ndan gelen elektronik postada MHP'nin efsane kurucu Genel Başkan'ı Başbuğ Alparslan Türkeş'in bugünün deyimiyle, "ittifak" konusuna nasıl baktığı anlatılıyor. İşte Çavuşoğlu ve yazısı:

Muhterem Orhan Bey,

MHP diye bir parti kaldı mı makalenizi büyük bir üzüntü ve tarif edilmez bir acı içerisinde okudum. 1987-1997 yıllarında kesintisiz olarak 10 yıl Başbuğ'umuzu Genel Başkanlığı döneminde MYK Üyesi olarak görev yapma onuruna ulaştım. Makalenize bir ışık tutar düşüncesiyle yaşadığım hatırayı paylaşma ihtiyacı uydum... Saygılarımla.

                26 Mart 1989 Mahalli seçimler arifesinde, Genel Merkezde MYK toplantısında, gündem mahalli seçimlerdi ve Başbuğ'umuz, "12 Eylül 1980 sonrası MÇP olarak gireceğimiz, bu ikinci seçime büyük önem veriyoruz, her şartta bütün seçim bölgelerinde mutlaka aday göstereceğiz" diye önemle vurguladı. Bir kaç gün sonra, Balıkesir Sındırgı ilçe teşkilatı gelerek, "Efendim bizim MÇP olarak Sındırgı'da kazanma şansımız yok, Anavatan Partisi bizim adayımıza teklifte bulunuyor ortak aday gösterirsek kazanacağımız kesin, iş birliği yaparsak adayımız ve bizler size söz veriyoruz seçimlerin hemen akabinde MÇP'ye geçecek" dediler.

Başbuğ Türkeş büyük hiddetle, "... Oğlum, siz bana zafer hırsızlığı teklif ediyorsunuz..! Biz Ülkücülerin zafer hırsızlığına ihtiyacı yoktur. MÇP olarak her yerde, tek başına seçimlere katılacağız... Unutmayın kaybettiğimiz yerlerde de, seçimi kazanacağız..." diye tersledi ve teklifi reddetti..!

Başbuğ tarihi bir olayı anlatıp şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar