Ayıkla pirincin taşını!..

Türkiye ile Fransa'nın cumhurbaşkanları bu kez İslam'ı tartışma konusu yaptılar. Erdoğan önceki sözlerini unutmuş olacak ki, Macron'un sözlerini ağır bir dille cevapladı.

Türkiye ile Fransa'nın cumhurbaşkanları bu kez İslam'ı tartışma konusu yaptılar.

Erdoğan önceki sözlerini unutmuş olacak ki, Macron'un sözlerini ağır bir dille cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyor ki:

"Kur'an'a, sünnete, icmaya, kıyasa vakıf olmayan insanlara misal kabilinden bile olsa istisnai birtakım uygulamaları anlatmaya kalktığımızda, zücaciye dükkanına giren fil misali bir sürü başka şeyi kırıp dökmeniz kaçınılmaz hale geliyor.

- Bizim Diyanet Teşkilatımızın Din İşleri Yüksek Kurulu var ve Din İşleri Yüksek Kurulunda da çok çok vasıflı ve bütün ilim dallarında yetki sahibi olan hocalarımız var, tefsirde, hadiste, fıkıhta, birçok. Bütün bu hocalarımız ne iş yapıyorlar, niye sessiz kalıyorlar?

- Sessiz kalıp bu alanı niçin bu adamlara kaptırıyorlar?

- Bunlar, İslam'ın güncellenmesi gerektiğini bilmeyecek kadar aciz. İslam'ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız.

- Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada yaşıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar