Askeri konvoyumuza Suriye mi Rusya mı saldırdı?

Suriye krizi öyle bir yöne doğru gidiyor ki, akla gelen ilk soru, "Suriye ile savaşacak mıyız?" oluyor. Türk ordusunun ikmal konvoyuna Suriye'de hava saldırısı yapıldı. 3 sivil öldü.Bu saldırıyı Suriye mi, Rusya...

Suriye krizi öyle bir yöne doğru gidiyor ki, akla gelen ilk soru, "Suriye ile savaşacak mıyız?" oluyor. Türk ordusunun ikmal konvoyuna Suriye'de hava saldırısı yapıldı. 3 sivil öldü.

Bu saldırıyı Suriye mi, Rusya mı yaptı?

9 yıldır süren Suriye krizinin olumsuz etkilediği ülkelerin başında maalesef Türkiye geliyor.

5 Eylül 2012 tarihinde Başbakan olan cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Merkezdeki genişletilmiş grup toplantısında şunları söyledi:

"CHP, yarın Şam'a gidecek yüz bulamayacak göreceksiniz ama inşallah biz en kısa zamanda Şam'a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah Selahaddin Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi'nde namazımızı da kılacağız. Bilali Habeşi'nin, İbn-i Arabi'nin türbesinde, Süleymaniye Külliyesi'nde, Hicaz Demiryolu İstasyonu'nda kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz."

Ne Rusya, ne Amerika ne İran ne de Türkiye, Suriye'de huzur getirecek adımı atamadılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar