Anayasa rafa, bu nasıl kafa?

Anayasa, özelleştirme yasası, ihale yasası, rekabet yasası, ticaret tasası, medeni yasa, Türk Silahlı Kuvvetleri yasası, kısaca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm yasa ve mevzuatları bir yana...

Anayasa, özelleştirme yasası, ihale yasası, rekabet yasası, ticaret tasası, medeni yasa, Türk Silahlı Kuvvetleri yasası, kısaca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm yasa ve mevzuatları bir yana bırakılıyor.

Şeffaflık, etik kurallar, vicdani sorumluluk, siyasi, ticari ve ekonomik gereklilikler bir yana bırakılıyor.

Yeni, yepyeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi rejimi giriyor ve bu "Tek Adam" rejiminin nasıl işlediğini ünlü iş insanı Ethem Sancak harika bir şekilde açık seçik şöyle anlatıyor:

"Liderimiz bana dedi ki; 'Sen o otomotiv şirketinin altından kalkabilir misin?' Valla ne emrederseniz onu yaparım. Ama buna gücüm yetmeyebilir. Elimdeki varidatım bu. Savunma sanayine girmek o gün için bir macera. Ben de eski bir sosyalist yeni bir Müslüman olarak kardeşlerim arasında adil bölüşmüştüm serveti. 16'da bir parçası kalmıştı.

Dedim; Bu para var. Bununla alınabiliyorsa ihaleye gireyim. Ama diyelim ki aldım. Bunu emrettiğiniz gibi güçlü bir sanayi şirketi haline getirebilmem için güçlü bir fon olması lazım arkamda. 'Ne yaparız?' dedi. Sizin büyük ferasetinizle Arapların onurlu bir bölümünü kendine getirttiniz.

Katar'la neredeyse tek millet iki devlet haline geldik. Allah da gani gani para vermiş Katar'a. Emir'de sizi kırmaz. Katar devletini ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Sağ olsun Sayın Emir'i aradı o da kırmadı. BMC'nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk, eşit bölüştük."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar