AKP neler neler unutturacak?

Yandaş medyayı oluşturdular, yandaş gazetecilere kapılarını sonuna kadar açtılar, devletin ve kamu kuruluşlarının reklamları ile beslenmelerini sağladılar. Özgür medyaya devlet bankalarının reklam...

Yandaş medyayı oluşturdular, yandaş gazetecilere kapılarını sonuna kadar açtılar, devletin ve kamu kuruluşlarının reklamları ile beslenmelerini sağladılar. Özgür medyaya devlet bankalarının reklam vermelerini bile yasakladılar. Özel sektörün reklam vermemesi için baskı yaptılar. Özgür gazetecileri uyduruk gerekçelerle yargıladılar, hapse attılar.

Çok az kalan özgür medyaya baskıyı sürdürürken bu kez sosyal medyanın özgür yazarlarını susturmak için meclisi sabaha kadar çalıştırarak apar topar yasa çıkarttılar.

Sosyal medya ve arama motorlarının Türkiye'de temsilcilik kurmalar ve vergi verme şartı getirdiler ki bu iki yasa hükmü elbette gerekliydi.

Yasaya göre;

Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirlemek zorunda. Belirlemeyen ağ sağlayıcılarına para cezaları verilecek ve son aşamada ise o sosyal medya sitesine ulaşım engellenecek.

Sosyal medya haberleşmesine yasa ile getirilen hükümler ayrıca anayasaya da aykırı ki, CHP bu aykırılıkları Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar