Akar Amerika ile çatışmadan söz etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi çok sönük bir tören ile yeni yasama dönemine başladı. Sönük çünkü genel kurulda Cmhurbaşkanı açış konuşmasını yaptı ama siyasi partilerin genel başkanlarına konuşma hakkı verilmedi.

Sönük geçti çünkü hasta olan İYİ Parti ve MHP genel başkanları Meral Akşener ve Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı, milletvekillerin de çoğu ilgi göstermedi.

Gelelim ilginç kulis bilgilerine.

Pelikan grubunun Berat Albayrak desteği ile hedef aldığı Süleyman Soylu'nun Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün önünde birbirleri ile neşeli diyalogları dikkat çekti.

Bakanlardan söz etmişken "tek adam" rejimi ile ortaya çıkan "memur bakanlar" gerçeğini de ortaya koyayım.

Bakanlar milletvekili olmadıkları ve sarayın memurları oldukları için artık Meclis Genel Kurulu'na giremiyorlar ki işte bu nedenle "misafir" locasından genel kurul çalışmalarını izleyebiliyorlar.

Konu konuyu açar denir ya yeni anayasanın ortaya çıkardığı milletten de milletvekillerinden de kopuk bakanların özellikle iktidarı oluşturan AKP ve MHP'li milletvekilleri arasındaki kopukluğu gidermek için yeni bir formül bulundu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar