Adalete güven vermemiz şart

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaptığımız söyleşinin son bölümünde Türkiye'deki adalet sistemini konuştuk. Feyzioğlu, "Adalete olan güven yıkıldığında devlet...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaptığımız söyleşinin son bölümünde Türkiye'deki adalet sistemini konuştuk. Feyzioğlu, "Adalete olan güven yıkıldığında devlet parçalanır millet parçalanır" dedi.

Türkiye'de en çok gündemde hangi başlık diye vatandaşa sorsanız, "adalet" diye yanıt verir. Mahkemelerin son yıllarda verdiği kararlar, Anayasa Mahkemesi kararlarının dahi uygulanmaması adalet kavramını ele almamızı gerektirdi. Söyleşimizin soru cevap bölümü şöyle gelişti:

- Adalet mülkün temelidir ama günümüzde temelde çatlaklar mı oluştu?

Feyzioğlu: Adalet şüphe kaldırmaz, sistem buna açık bu doğru değildir.  Bizim devlet büyüklerimizin duvarlara kazınmış sözleri vardır. Adalete olan güven yıkıldığında devlet parçalanır millet parçalanır.

Bu konuyu kişiler ve somut davalar üstünden değil de sistem üzerinden konuşulduğunda bence daha doğru olur. Çünkü sorun ne tek başına avukatların, ne tek başına siyasetçilerin sorunu değil.

Sorun tüm vatandaşların, bu milletin sorunu sorun memleket sorunu. Bizim güvenilir bir yargılama sistemine ihtiyacımız var. Bugünkü sistem yeteri kadar güven vermiyor. Bu cümleyi bazen yeteri kadar heyecanlı görmüyorlar. İstiyorlar ki isim savunayım. Ben onu yapmam kumpas davaları sürecinde belli bir ana kadar biz hep adil yargılamayı savunduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.959 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar