Buzlar eridi Erdoğan, Gökçek ile görüştü

Bu sürpriz buluşmayı okuyunca hemen akıllarınıza, "AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek mi?" sorusu geldi değil mi? Anlatacağım ama önce Erdoğan ile Gökçek arasında...

Bu sürpriz buluşmayı okuyunca hemen akıllarınıza, "AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek mi?" sorusu geldi değil mi? Anlatacağım ama önce Erdoğan ile Gökçek arasında yaşananları hatırlatayım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifasını istedi, 28 Ekim 2017 tarihinde Melih Gökçek 23,5 yıldır sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında "abi" dediği Gökçek'i azletmesi ile ikilinin arasına "kara kedi" girdi.

Ahmet Hakan'ın sunduğu ve canlı yayın konuğu olduğum Tarafsız Bölge'de, AKP'deki azillerin demokrasiye aykırı büyük bir siyasi hata olduğunu belirterek "Erdoğan bence kaleleri boşaltarak büyük bir hata yaptı. Beş önemli şehrin kaleleri boşaldı ve muhalefet partileri buna hâlâ uyanamadılar. Ben olsam adaylarımı bugün açıklarım. Karşılarında Melih Gökçek, Kadir Topbaş gibi isimler yokken..." diye konuştum ve 26 Nisan'da da yazdım.

24 Haziran seçimlerine AKP ile Cumhur İttifakı yaparak giren MHP, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı illerde Belediye Başkanlıklarına aday göstermeyeceğini açıklayarak yerel seçimde de AKP'ye ittifak önerdi.

Ancak Erdoğan bu teklife, "hayır" deyince Devlet Bahçeli, Meclis Grubunda yerel seçim ittifakı çağrılarını sona erdirerek, "MHP her yerde kendi adayını gösterecektir, herkes kendi yoluna" diye kararını açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar