Erdoğan tepkisiz Trump çok tepkili

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğuna girip çıkamaması "öldürüldüğü" iddialarını neredeyse kesinleştirdi.Türkiye'de yaşanan bu feci cinayet kesinleşirse, dünyada bu...

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğuna girip çıkamaması "öldürüldüğü" iddialarını neredeyse kesinleştirdi.

Türkiye'de yaşanan bu feci cinayet kesinleşirse, dünyada bu yüzyılın en büyük devlet cinayeti olarak tarihe geçecek öneme haizdir.

İşlenen bu insanlık dışı cinayetin Müslüman (!) bir ülkenin mensupları tarafından diplomatik dokunulmazlık kurallarını bir yana bırakın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı büyük terbiyesizlik, saygısızlık, küstahlık ve hakarettir.

Çünkü Türkiye'de yaşayan 81 milyon Türk vatandaşının olduğu gibi başka ülke vatandaşlarının da can ve mal güvenliğini sağlamak Türkiye'nin asli görevidir.

Diplomatik dokunulmazlıklar bir insanın canlı canlı girdiği başka bir ülke toprağı sayılan konsolosluk ya da büyükelçilik binasında katledilmesine izin vermez.

Cinayetin işlendiği o konsolosluk binasının ve konutunun en önemli sorumlusunun Türkiye'den elini kolunu sallayarak ayrılmasına izin verilmesi çok önemli bir göz yummadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar