Döviz kimleri zengin etti?

Cumhuriyet Halk Partisinin idari ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu yaşanan döviz krizini değerlendirirken önemli soruları da gündeme getirdi."Trump hapşırsa Türkiye etkilenmiş...

Cumhuriyet Halk Partisinin idari ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu yaşanan döviz krizini değerlendirirken önemli soruları da gündeme getirdi.

"Trump hapşırsa Türkiye etkilenmiş oluyor. Çünkü Türkiye'de güçlü bir ekonomi yok… Gerekli adımlar atılmadığı için siyasi otorite birilerini döviz zengini yapıyor. Birilerini de döviz borcu olduğu için iflas noktasına getiriyor. Bir müddet sonra bu bankalar da, reel sektör kuruluşları da el değiştirecektir. Hükümetin bu olay karşısında gerekli müdahaleleri yapmaması bunu bilerek yaptığını gösterir" diyen Kuşoğlu sorularımı şöyle yanıtladı:

- Döviz Kurlarının da ki artışı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kuşoğlu: Türkiye döviz kurları ile ilgi ne yapması gerektiğini biliyor. Döviz ve mali krizler konusunda deneyimli bir ülkedir. Siyasilerimiz de, bürokratlarımız da, akademisyenlerimiz de bu konuda yapılması gerekeni biliyor. Fakat Türkiye'de son olayları analiz ettiğimizde göz göre göre gerekenler yapılmıyor ya da yaptırılamıyor.  Örneğin Merkez Bankası en az 150-200 baz puan artış ön görüyorken, faiz ekonomi disiplininin gereği gibi artıramadı.

- Faiz neden artırılamadı?

Kuşoğlu: Siyasi otorite faizleri artırmadığı için döviz bu kadar yükseldi. Siyasiler dövizin bu kadar yükselmesine müsaade etti. Fazla değil sadece birkaç ay içerisinde döviz 7 TL'ye yükseldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar