Temel Karamollaoğlu ile söyleşi "Kucaklaşma değil kutuplaşma olur"

Türkiye'de kilitlenen siyaseti açacak anahtar olarak gösterilen ve AKP'ye alternatif olarak değerlendirilen Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şeker fabrikalarının özelleştirmesini, "Bunların...

Türkiye'de kilitlenen siyaseti açacak anahtar olarak gösterilen ve AKP'ye alternatif olarak değerlendirilen Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şeker fabrikalarının özelleştirmesini, "Bunların özelleştirilmesinin tek bir sebebi var; rant. Açık söylüyorum bu fabrikalar en az Afrin kadar millî ve Afrin kadar önemlidir" diye eleştirdi.   

Karamollaoğlu günümüzün siyasi gelişmelerine yönelik söyleşide sorularımı şöyle yanıtladı:

--Şeker fabrikalarının satışına neden bu kadar set tepki gösteriyorsunuz?

Karamollaoğlu: Şeker fabrikalarının satışını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Şeker fabrikaları Türkiye'nin kolonudur. Bu kolon sarsılmamalıdır.

-- Peki bu fabrikaları niçin satıyorlar?

Karamollaoğlu: Bu fabrikaları daha fazla pancar ekilsin, Daha fazla şeker üretilsin diye mi satıyorlar? Yoksa bu fabrikaları yenileyip ülke ekonomisine daha fazla katkısı olsun diye mi satıyorlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar