Kabahat kimin?

Önce şu önemli noktadan başlayayım. Belediyeler halka açık, plaj, park ve yeşil alan gibi yerlere alkol yasağı getirebilirler mi? 2 dönem yani 10 yıl Ankara'nın Çankaya ilçesinde belediye...

Önce şu önemli noktadan başlayayım. Belediyeler halka açık, plaj, park ve yeşil alan gibi yerlere alkol yasağı getirebilirler mi?

2 dönem yani 10 yıl Ankara'nın Çankaya ilçesinde belediye başkanlığı yapan duayen siyasetçi Doğan Taşdelen'e sordum bu konuyu.

"Asla Belediyeler yasak koyamazlar, koysalar da yasal olmaz, geçerli olmaz. Belediyeler yasa çıkaramaz, yasalara aykırı uygulama da yapamazlar. İnsan haklarına da, laiklik ilkesine de anayasa ve yasalarla koruma altına alınan kişilik haklarına da aykırı davranamazlar" dedi.

Belediyenin plaja girişine koyduğu bu tabela demek ki anayasa ve yasalara uygun değil hatta geçersiz ki iki ayrı yargı kararını da yazımın sonunda vereceğim.

Elde var bir.

Doktor 32 yaşındaki S.Ç. ve meslektaşı olan arkadaşı, Kapuz Plajı'na geldi ve yanlarında getirdikleri portatif sandalyelere oturdu. Kitap okuyup güneşlenen 2 doktor, bir süre sonra yanlarında getirdikleri biraları çıkardı.

Kimseyi rahatsız ediyorlar mı?

Hayır..

Elde var iki.

Yanlarına gelen plaj görevlisi, sahilde içki içmenin yasak olduğunu söyleyerek, kadınları uyardı.

Ne hakla? Hangi yetki ile iki kadın vatandaşı uyarma haklarına sahipler?

Onlar belki bilmiyor ama 2 kadın doktor kişilik haklarını da yasaları da biliyorlar ki plaj görevlisine, "Plaj kamu malı, kimseye rahatsızlık vermeden içki içmenin yasaklanması kanuna aykırı" diyorlar. Yani yasal haklarını hatırlatıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar