Kılıçdaroğlu resmen aday

Siyaset elbette satranç gibidir. Planlayarak, atacağın adımların sonrasını da gelecek karşı hamleleri de dikkatle düşünerek siyasi adımlarını atacaksın. Siyaset cesaret de ister. Rakiplerinin...

Siyaset elbette satranç gibidir. Planlayarak, atacağın adımların sonrasını da gelecek karşı hamleleri de dikkatle düşünerek siyasi adımlarını atacaksın.

Siyaset cesaret de ister. Rakiplerinin karşısında ezilmeyecek, lider olmak için cesur adımları zamanında net şekilde atacaksın.

Siyaset çelişkili davranışları affetmez cezalandırır.

Siyasetçilerin her açıklamalarını dikkatle takip etmek, verdikleri mesajları da dikkatle yorumlamak gerekir ki bu da biz gazeteciler için mesleki görevdir.

Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını, Cumhurbaşkanlığına "resmen aday" olduğunu konuşmalarındaki şifreleri çözerek değerlendirelim.

Fox TV Çalar Saat canlı yayınında usta gazeteci, yazar ve televizyoncu İsmail Küçükkaya'ya konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığının "ihtimal dahilinde" olduğunu vurguladı.

Ben bu sözleri "ihtimal" olarak değil "kesin karar" olarak değerlendiriyorum.

Neden mi? Anlatayım.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Bakırköy İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen üye katılım töreninde, "Türkiye'nin en temel sorunu nedir? Terördür diyorlar. Şu sözü verdim; 4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım. Bu kadar basit. 15 yıldır çözemiyorlar, 4 yılda ben çözeceğim" diye önemli bir iddia ortaya koydu.

Şimdi Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının siyasi şifrelerini adım adım çözelim.

Kılıçdaroğlu terör için, "BEN çözeceğim" dedi mi?

Dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde 2019 ortak seçimi sonrası artık Başbakan olmayacak.

Kılıçdaroğlu'nun terörü çözmek için hangi göreve talip olması lazım?

Cumhurbaşkanlığına.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar