152 ada-adacık-kaya vatan toprağımızdır

Libya ile imzalanan tarihi değere sahip Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmasının mimarlarından emekli Tümgeneral Cihat Yaycı, "Adalar denizinde de bir Ege Denizi'nde de bir adalar sorunu yoktur. Yunanistan'ın sahiplendiği ama...

Libya ile imzalanan tarihi değere sahip Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmasının mimarlarından emekli Tümgeneral Cihat Yaycı, "Adalar denizinde de bir Ege Denizi'nde de bir adalar sorunu yoktur. Yunanistan'ın sahiplendiği ama anlaşmalarla Yunanistan'a devredilmeyen 152 ada-adacık-kaya grubu vardır " dedi.

Hemen sordum; Bu 152 ada-adacık-kayalık grubu Türkiye'nin vatan toprağı mı?

Yaycı: "Tabii vatan toprağımız. Milli Savunma Bakanı da söyledi… Yunanistan'ın taleplerini karşılamak demek Türkiye'nin bir şeyler vermesi demektir."

İşte son günlerin en önemli gündemi olan Türkiye - Yunanistan gerilimi ve Yaycı ile söyleşim:

- Soru: Yunan Cumhurbaşkanının Meis, Kara Ada ve Fener Adası adalarını F-16'lar eşliğinde ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yaycı: "Lozan ve Paris Barış Antlaşmalarına göre Meis Adası gayrı askeri statüdedir. Havaalanı kurmak, üzerinden uçakla geçmek, bir savaş gemisinin liman ziyareti yapmış olması bunların hepsi gayrı askeri statüyü bozar ama silahsızlandırılmışlığı bozmayabilir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum