12 Ada ve 18 Türk Adası için umut Bahçeli mi?

AKP ile MHP arasında, Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasındaki siyasi ilişkiler gerçekten çok ilginç halde. Bahçeli "Türkiye'nin On İki Ada üzerinde hakkı vardır, sözü vardır, anıları...

AKP ile MHP arasında, Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasındaki siyasi ilişkiler gerçekten çok ilginç halde. Bahçeli "Türkiye'nin On İki Ada üzerinde hakkı vardır, sözü vardır, anıları vardır, çıkmayacak izleri vardır" dedi.

Evet, Bahçeli yüzde yüz haklı. O halde sözlerine özetle bakalım:

"Bu adalar haksız, hayasız ve hukuksuz şekilde elimizden alınmıştır. On İki Ada'nın statüsü tekrar değerlendirilmelidir. Türkiye'nin egemenlik hakları ve milli güvenliği adalar üzerinden tehdit edilmektedir.1923 Lozan ve 1947 Paris Antlaşmalarına göre askerden arındırılması gereken 23 adanın 16'sı hızla silahlandırıldı ve cephaneliğe dönüştürüldü. Bu yanlıştır, gaflettir, hatta hıyanettir.

Yunanistan ve arkasındaki zalim efendileri çevremizi kuşatmak isterken, On İki Ada'nın hukuki statüsünü temelden dinamitlemişler, bu adaların mülkiyet boşluğunu belgelemişlerdir.Türkiye'nin On İki Ada üzerinde hakkı vardır, sözü vardır, anıları vardır, çıkmayacak izleri vardır. 1912 yılından bugüne kadar geçen süreyi ve yaşananları dikkate aldığımızda On İki Ada üzerindeki haklarımızı inkar ve ihmal etmek milli ruha tamamıyla aykırıdır."

Ve Bahçeli, eylem planını da şöyle açıkladı:

"İlk etapta hedefimiz şudur; 9 Eylül 2020 günü, İzmir'de düşmanın denize döküldüğü muhit ve mıntıkaya kadar, On İki Adayı temsilen teşkil edilecek 12 heyetin her birinde 81 ülküdaşımın bulunması suretiyle istiklal için kararlılık yürüyüşü yapacağız."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar