100 milyar dolar eridi, 200 milyar dolar kaçtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Doğu Akdeniz, ekonomik kriz, dış politika ve Türkiye'nin beka sorunu konularında AKP ve MHP milletvekilleri ile iktidarı, "ihanet içindeler" diye suçladı....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Doğu Akdeniz, ekonomik kriz, dış politika ve Türkiye'nin beka sorunu konularında AKP ve MHP milletvekilleri ile iktidarı, "ihanet içindeler" diye suçladı. Kuşoğlu sorularımı yanıtladı:

-Türkiye'ye uluslararası finans kuruluşlarından kredi neden gelmiyor?

Kuşoğlu: "AKP iktidarının uyguladığı dış politika sonucunda; Türkiye taviz vermek zorunda kalır. Bugün döviz ile ilgili olan sıkıntılarımızı aşabilmek için siyasi konularda taviz vermek zorunda kalırız. Türkiye ekonomideki çözümü de gün geçtikçe geciktiriyor. Ne kadar gecikirse maliyeti de o kadar ağır olacak. Bunun çözümü için ya IMF ile kötü bir anlaşma yapmak zorundayız ya da ABD veya Avrupa'ya tavizler vererek anlaşma yapmak zorundayız."

-Türk ekonomisi güven vermiyor mu?

Kuşoğlu: "Güven vermiyor çünkü en çok yurtdışına parasını kaçıranlar AKP'liler, AKP iktidarından nemalananlar. Güven vermediğinin en büyük göstergesi budur. İstatistikleri açıklasınlar; Türk yatırımcısı son 5 yıldır kendi ülkesine değil, yurtdışına daha fazla yatırım yapıyor. Türklerin en az 200 milyar dolar yurtdışında parası var. Bu rakamın yarısı Türkiye'ye gelse ülke ayağa kalkar. Bu iktidara olan güvensizliğin bir sonucudur."

-Faizleri düşürdüler ama enflasyon neden düşmedi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar