Seçim gününün en güzel zamanı

Sandıklar kapandı. Parti binasında müthiş bir kalabalık var.. Açılan ilk sandıklardan gelen sonuçlar beklediğimiz gibi. Mardin’de, üç vekili alabiliriz. Midyat’ta sabah mahalleleri gezdik. Güvenlik önemli...

Sandıklar kapandı. Parti binasında müthiş bir kalabalık var.. Açılan ilk sandıklardan gelen sonuçlar beklediğimiz gibi. Mardin’de, üç vekili alabiliriz. Midyat’ta sabah mahalleleri gezdik. Güvenlik önemli yüksek  oranda sağlanmış görünüyordu. Ama sandık güvenliğinin akla geldiği en önemli yer Nusaybin’di. Nusaybin’de seçime üç gün kala AK Partili Medeni Konak sokak ortasında katledildi. Bu cinayet aslında bir mesajdı. HDP Haziran seçimlerinde Nusaybin’den rekor oy almıştı. Özerklik ilanları, hendekler, mayınlar, bombalar Nusaybin halkının başka ilçelere ve Batı’ya göç  etmesine yol açtı. Gelen haberler, ilçeyi terk edenlerin oylarının kullanıldığı yönünde. Bu oyların toplamda, bir milletvekilini belirleyecek kadar önemli olduğunu söyleyelim.. Nusaybin ve başka yerlerdeki usulsüz oy kullanımını bu defa kabul etmeyecek, itiraz edeceğiz ki Haziran’da yığınla usulsüzlüğü sineye çekmiştik.

AK Parti, bölgede bir umut haline geldiğini, alacağı oy ve arttıracağı milletvekili sayısıyla gösterecek gibi görünüyor.

HDP/PKK, bütün bir bölgede yarattığı ve her defasında kan ve gözyaşı pahasına ürettiği korku ve sefalet rejiminin siyasi ve vicdani faturasını ödeyecek. Bu seçimin en önemli sonucu bence bu olacak.

Barajı aşacağım, PKK’yi dağdan indireceğim diyerek Haziran seçimlerinde, seçmenden istediğinden fazla oy alan HDP, bu oyları aldıktan sonra, yüzünü hendeklere, hayali özerklik ilanlarına döndü. PKK’nın başlattığı savaşı destekledi. HDP barış ve demokrasi için kendisine verilen oylara ihanet etti. Bu ihanetin siyasi bedelini ödemelidir. Açılan sandıklardan gelen ilk sonuçlar Kürt seçmenin bu bedeli HDP’ye ödeteceğini ve bölgenin korku duvarını aştığını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar