PKK’nın amacı buysa, barış çok zor

Yazı yazmak için masaya oturup da ‘ne yazabilirim’ diye kara kara düşündüğüm dönemler çok oldu, ama bu dönemlerin hiçbiri benim için, şu günlerde olduğu kadar sarsıcı ve...

Yazı yazmak için masaya oturup da ‘ne yazabilirim’ diye kara kara düşündüğüm dönemler çok oldu, ama bu dönemlerin hiçbiri benim için, şu günlerde olduğu kadar sarsıcı ve kuşatıcı değildi...

Her şeye rağmen, barışı tahayyül etmek bu zamanlarda çok gerekli buna şüphe yok ama oluk oluk kan aktığı bir zamanda ortaya bir barış projesi koyabilir misiniz?

Hakları, şunu bunu konuşabilir misiniz?

Öcalan diye bir adam vardı, çözüm sürecinde iyi mesajlar veriyordu, Newroz’da  okunan mektupları tartışılıyor, bu mektuplar, çözüme açılan yeni paradigmalar olarak benimseniyordu.

Şimdi Öcalan’ın rolünden söz edebilir misiniz?

PKK’nın yollara döşediği tuzaklar ve mayınlarla beraber o rol, o Müslüman kardeşliğine vurgu yapan o paradigmalar, bir anda buharlaşıp gitti..

Bölgede yaşayan dostlarla konuşuyorum diyorlar ki, Öcalan ateşkes çağrısı yaparsa, silahlar susar ve bu kan durur.

Bu çağrıyı Öcalan’a kim nasıl yapacak?

Sorun burada.

Bölgede kırk küsur yıldır yapılan barış çağrıları, hangi yöne esnetsen, o yöne esneyecek  olan çağrılardı ve maalesef bir işe yaramadı.

Kürt halkı bu ‘savaşı’ hiçbir şekilde onaylamıyor ve desteklemiyor. Ama KCK sistemi silahların gölgesinde, bir halkı tutsak  almış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar