PKK ile çözüm artık hayal

Anlaşılan, PKK için sonun başlangıcına işaret eden günlerden geçiyoruz. Kendi çıkarlarının değil, başkalarının çıkarları için yürütülen mücadelenin gelip...

Anlaşılan, PKK için sonun başlangıcına işaret eden günlerden geçiyoruz.

Kendi çıkarlarının değil, başkalarının çıkarları için yürütülen mücadelenin gelip dayandığı sonuç bu oldu:

PKK/PYD ile Baas’ın İttifakı!

Buna ittifak demek ne kadar doğru o bile tartışılır.

İttifaklar karşılıklı çıkarların korunduğu ve  ‘kazan-kazan’ ilkesinin hayata geçtiği süreçler demektir.

Esat ve PKK/PYD İttifakında, kazanan sadece Esat ve Baas rejimidir. PKK/PYD Esat’ın gücüne güç katmak için kullanılan bir enstrümandan ibarettir.

Özgür Suriye Ordusuna ve diğer rejim muhalifleri güçlere karşı savaşta, gücünü kaybetmiş Baasçıların  ordusuna  kan verecek PYD, bu ordunun yeni savaşçı birimlerini oluşturacak, böylece Suriye’deki haklı Kürt mücadelesi bastırılmış olacak ve Baasçılığın şiddet ve terör siyaseti bir Kürt partisinin eliyle yeniden inşa edilecek.

Durum Aliza Markus’un PKK’yı anlatan kitabında geçen bir anekdotu hatırlatıyor.

Öcalan,yakalandıktan sonra, duruşmalarda öyle ifadeler kullanmıştı ki, Marcus’un anlattığına göre, PKK’nın ilk kurucuları, bu mahkeme savunmalarını dinlediklerinde sigaralarını tersten yakmışlardı.

PYD için savaşan binlerce Kürt genci, bunca mücadelenin, gelip eli kanlı bir diktatörün  ordusuna katılmakla sonuçlanacağını duyduklarında acaba ne düşündüler,  insan merak ediyor doğrusu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar