Özyönetim değil, Kürt halkına boyun eğdirmek istiyorlar

Elimiz yüreğimizdeydi, korkuyorduk ve korktuğumuz başımıza geldi. Dargeçit’e gelip hendek kazanlar, halkı evinden tahliye edip o evlere yerleşen PKK’lılar, tahliye edilemeyen ailelere zarar verecekler diyorduk. Geçen hafta...

Elimiz yüreğimizdeydi, korkuyorduk ve korktuğumuz başımıza geldi. Dargeçit’e gelip hendek kazanlar, halkı evinden tahliye edip o evlere yerleşen PKK’lılar, tahliye edilemeyen ailelere zarar verecekler diyorduk. Geçen hafta öyle de oldu, Kılıç ailesinin evini taradılar ve iki kişiyi öldürüp, iki kişiyi de ağır yaraladılar.

Dargeçit merkezde on bin kişi yaşıyor. Kala kala 2 bin kişi kaldı. Onlar da dağdan gelen PKK’lıların ortasında kaldılar. Kılıç ailesi bu ateş çemberinin ortasında kalan ailelerdendi. Maalesef tahliye edilemedi. Dargeçit’i işgal eden silahlı PKK’lılar, Kılıç ailesinin yaşadığı evi ağır silahlarla taradılar. Ateş altında kalan Necim Kılıç ve kızı Sabahat Kılıç öldü, anne Fatma Kılıç kocasına sarılıp siper olmak isterken vuruldu, o da ağır yaralandı. Diğer kızları Selamet Kılıç da annesi gibi yaralı kurtuldu. Anne kız Mardin devlet hastanesinde, yoğun bakım ünitesinde yatıyorlar. Fatmak Kılıç’ın sırtından giren mermi, ciğerinden bir parçayı alıp götürdü, kaburgalarını parçaladı, doktorlar yaşasa da, felç kalacağını söylüyorlar. Kızı Selamet Kılıç AK Parti kadın kolları üyesi, Haziran ve Kasım seçimlerinde tehditler alıyordu. Bir YDGH üyesi Selamet’e bir gün ‘sizden en az yüz kişiyi öldürmek lazım, yoksa Dargeçit düzelmez! ‘ demiş. Kerboran’da şimdilik, İki kişiyi öldürebildiler, geriye 98 kişi kaldı!. Kürtler’i öldüre öldüre, özyönetimi kuracaklar!

Dargeçit’te katlettikleri iki kardeşimiz, daha gömülemedi, morgta bekletiliyor. Güvenlik önlemleri altında gömülmelerini doğru bulmadı yakınları. Sokağa çıkma yasağı devam ediyor Dargeçit’te. Güvenlik güçlerinin önlem alması yoluyla gömülebilirlerdi tabi, ama ya matemleri nasıl tutulacak? Kürt halkı için taziye ve matem, yaşamak ve hayat kadar değerlidir. Taziye evleri dolar taşar matem günlerinde. İnsanlar ölülerine karşı son vazifelerini yaparlar.

PKK öyle bir ateş çemberi yarattı ki, ölüler sokaklarda veya morglarda gömülmeyi bekliyor.

İnsanları öldürüyorlar sonra da öldürdükleri insanların evlerine gelip bombaları, roketatarları ve bombalarıyla yerleşiyorlar.

Öldürdükleri Necim Kılıç’ın Dargeçit’teki evine gelip yerleşmişler.

Böyle bir zulüm görülmemiştir!

Önce öldür, sonra öldürdüğün insanın evine gel yerkeş!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar