Ne Kürdistani ne Türkiyeli olabildiniz!

PKK kurulduğu günden itibaren, başkalarını keklik soylu, hain/cahş gibi sıfatlarla itibarsızlaştırmayı kendine adet edinmiş bir harekettir. PKK ve HDP’yi siyasi manada desteklemeyen yeryüzünde ne kadar Kürt...

PKK kurulduğu günden itibaren, başkalarını keklik soylu, hain/cahş gibi sıfatlarla itibarsızlaştırmayı kendine adet edinmiş bir harekettir.

PKK ve HDP’yi siyasi manada desteklemeyen yeryüzünde ne kadar Kürt aydını, siyaset adamı varsa ya cahş/haindir ya da keklik soyundan gelmedir..

Bu ‘siyasi kültür’, maalesef PKK’nin kurup yönettiği siyasi partiler arasında da çok yaygın bir ‘siyasi kültürdür’.

Bu kültür, yıllardır nefret, şiddet, terör, hakaret ve kabalık üretir durur.

İç infazlarla hayatını kaybeden yüzlerce insan, önce hain ilan edildi, sonra da infaz edildi.

PKK/HDP’nin anlayışına göre, basitçe söyleyecek olursak, Türkiye’de bugün AK Parti veya başka partilerin saflarında olan bütün Kürtler ya haindir, ya keklik soyludur.

Geçen hafta Meclis’te, HDP grubuyla karşı karşıya geldik. Laf attılar ve cevaplamak zorunda kaldım. Cevap verirken kimseye hakaret etmedim. Sataşmada bulunmadım. Düşünce beyanıydı benimkisi. Ama öyle sataşmalarla karşı karşıya kaldım ki, doğrusu, HDP’nin farklı düşüncelere bu denli tahammülsüz ve gerçeklerle bağının bu denli kopuk olduğunu tahmin bile etmemiştim.

Benim on dakikalık konuşmamdan sonra sanırım zor durumda kaldıklarını düşündüler ve polemiği ertesi gün de sürdürdüler. Benim genel kurulda olmadığım bir saatte, içlerinden biri kalkmış beni keklik soylu olmakla suçlamış.

Yeri ve zamanı geldiğinde, o meclis kürsüsünden cevap hakkımı kullanacağım ama buraya da yazmak ve uyarmak istiyorum:

Keklik soylu olmak, eğer kendi halkını tuzağa düşürmek için, o halkın düşmanlarıyla işbirliği yapmaksa, keklik soylu olmayı hak eden insanlar en çok sizin saflarınızda olan insanlardır.

Tuzağa düşürdüğünüz Kürt halkı, bugün kafle kafle yollarda, kış kıyamet barınacak bir yer ararken, sizin bir ayağınız Brüksel’de bir ayağınız Waşington’da, gözünüz kulağınız Putin’de dolanıp duruyorsunuz.

Ne Kürdistani olabildiniz, ne Türkiyeli!

Kürdistan’da, Kürt Milli Hareketinin yüz yıldır sürdürücüsü olan Barzani ailesiyle Şam, Bağdat ve Tahran adına kavga ediyor, bu aileyi bile hain olmakla suçluyorsunuz!

Masasında Kürdistan bayrağıyla Mesut Barzani’yi karşılayan bir başbakanın devletiyle kavga ediyor, tüyü bitmemiş Kürt çocuklarını, özyönetim diyerek ölüme gönderiyorsunuz!

Keklik soylu olmak, bu ülkenin Kürtler’in ve Türkler’in ortak vatanı olduğuna inanmak mıdır?

Türkiye’yi sevmek, Türk halkına inanmak demek size göre Kürtlere tuzak kurmaktır, keklik soylu olmaktır, öyle mi?

Söyleyin bakalım, baba Esad’la işbirliği yapıp, Türkiye’de otuz yıl boyunca kardeş kanı akmasına hain dediğiniz insanlar mı sebep oldu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar