Mir Dengir Fırat’ın mektubu

HDP Milletvekili Sayın Mir Dengir Fırat, eski hukuklarına dayanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdı. Birçok bakımdan üstünde durulması gereken bir mektup bu. Kürt aydın ve siyasetçileri, devlet...

HDP Milletvekili Sayın Mir Dengir Fırat, eski hukuklarına dayanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdı. Birçok bakımdan üstünde durulması gereken bir mektup bu.

Kürt aydın ve siyasetçileri, devlet adamlarına, zor zamanlarda mektuplar yazdılar. Ne kadar işe yaradı bu mektuplar bu ayrı bir mesele. Fırat’ın yazdığı mektup umarım  işe yarar, en azından kamuoyunda bütün algı operasyonlarından uzakta, hakkaniyet ölçüsünde bir tartışma başlamasına vesile olur.

Mektubun akla getirdiği birinci husus şudur: Sayın Erdoğan, HDP/PKK çevreleri tarafından maalesef ‘savaşı başlatan lider’ olmakla suçlanıyor. İnsaf, akıl ve vicdanla bağdaşmayan bu suçlamaların yerini mektuplara bırakması ‘çözüm sürecini başlatan lider Sayın cumhurbaşkanına mektup yazılarak, çözüm sürecine geri dönülmesi ricasında bulunulması elbette olumludur.

***

İkincisi şu anda  ülke yangın yerine dönerken, HDP bu yangını söndürmek için ne çareler düşünüyor? Sayın Fırat’ın mektubunun içeriğine ve tespitlerine katılıp katılmamak ayrı mesele ama bu çerçevede, HDP’nin bugün nerede durduğunu gösteren bir muhtevaya sahip olduğu da muhakkak.

Kürt meselesi bağlamında içinde bulunduğumuz sürecin, resmettiği fotoğrafa kısaca bakmakta yarar var:

Varto ve Şemdinli’de sokağa çıkmaması yönünde Valilik, çatışmalardan zarar görmemesi için halka çağrılar yapıyor. Bazı ilçe ve şehirlerde özerklik ilan edildi. Şehit asker ve polis cenazeleri Türkiye’nin dört bir yanına taşınmaya devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar