MHP’nin terörle mücadele anlayışı ve gerçekler

PKK’nın kuruluş tarihi, amaçları, niteliği, sınıfsal karakteri, dünü ve bugünü üstüne çok şey söylendi, çok tartışmalar yapıldı. Solcular, liberaller, muhafazakarlar...

PKK’nın kuruluş tarihi, amaçları, niteliği, sınıfsal karakteri, dünü ve bugünü üstüne çok şey söylendi, çok tartışmalar yapıldı.

Solcular, liberaller, muhafazakarlar, milliyetçiler, Türk ve Kürt aydınları bu tartışmalara farklı zaviyelerden katıldılar, farklı fikirlerin kamuoyunda tartışılmasına katkı sağladılar.

Türk kamuoyu, için PKK, dağa çıkmış bir avuç eşkıyadan ibaretti.

Kürt kamuoyu ise PKK’ya başka gözlerle bakıyordu.

PKK sıradan bir terör örgütü değildir, PKK, dünyada hiçbir terör örgütünün olmadığı kadar, geniş halk kitlelerini etkilemiş, ona karşı savaşan askerlerin dahi, ‘PKK’yla dağda savaşmak yetmez, başka tedbirler almak lazım ve o tedbirleri almak da siyasetin konusu ve vazifesidir’  dediği bir yapıdır.

PKK’nın anlaşılmaz olduğu dönemler bugün artık geride kaldı. PKK için söylenmemiş ve yapılmamış analiz neredeyse yok.

PKK’yla mücadele, basitçe bir terörizmle mücadele değildir. Çünkü PKK’yla mücadele terörizmle mücadeleden çok fazlasını ifade eder.

Ve bu mücadeleye MHP’nin sağladığı hiçbir katkı yoktur.

Çünkü PKK terörizmi, MHP’yi beslemiş, MHP, PKK’yla mücadelenin hemen hiçbir alanında herhangi bir varlık göstermemiştir. MHP,  inkarı sürdürdüğü, ve  geniş Kürt kesimleri arasında, Kürt kimliğinin inkarını, ve bu kimliği yok sayan bir parti imajını hala koruduğu ve akla getirdiği  için, PKK’yı olumlayan ve destekleyen halk kemsileri arasında esamesi bile okunmaz.

MHP, siyasi varlığını, maalesef artık PKK/HDP’ye borçludur ki bunu ben değil, Selahattin Demirtaş söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar