Kürt halkı gerçeği gördü

Kürt halkı gerçeği gördü ve Kürt halkının gerçeği gördüğü görüldükçe, Kürt halkını yeni bir savaşa sürüklemek isteyenlerin rahatı huzuru kaçıyor. Hani...

Kürt halkı gerçeği gördü ve Kürt halkının gerçeği gördüğü görüldükçe, Kürt halkını yeni bir savaşa sürüklemek isteyenlerin rahatı huzuru kaçıyor.

Hani diyorlar, bu nasıl gençlik diyorlar, Dersim gençliği, Muş gençliği, neden hendek kazmıyor, neden sokaklara çıkmıyor ve savaşmıyor diyorlar!.

Gençler ve halk gerçeği gördü!

Bir şike savaşının bedelini otuz yıl boyunca, kanıyla, canıyla ödeyen bir halk, artık buraya kadar diyor!.

Ben bu savaşta yokum diyor Kürt halkı, çünkü gerçeği, gördü!.

Ona dayatılan bu savaş onun savaşı değil!.

Bu bir vesayet savaşı, Kürt halkı, bu savaşın bir vesayet savaşı olduğunu gördü!

Halka dayatılan yeni savaş konsepti, Sur’a, Nusaybin’e sıkışıp kaldı..

Bir adım daha ilerleyemedi, ilerlemesi de imkansızdı zaten!

Çünkü Sur halkı da, Nusaybin halkı da gerçeği gördü!

Şimdi bu kötülüğün hesabını soracağı günleri bekleyecek!

HDP liderinin bindiği Diyarbakır uçağında 6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybedenler için hesap soruyordu yurttaşlar, şimdi, hendek siyasetinin sonucunda hayatını kaybedenler için aynı Diyarbakır uçağında ve yine HDP liderinden hesap soruyor!

Kürt halkı, AB ile müzakere eden bir ülkeye, İran’ın, Suriye’nin sosyolojisi ve gerçeğiyle bakmanın onu sürükleyebileceği felaketi, uçurumları gördü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar