İslami damardan gelen iki siyasetçi: Ayhan Bilgen ve Altan Tan

Nihayet bu da oldu. Kandil, yol, baraj, havaalanı yapılmasını ‘ateşkesi’ bitirmek ve devrimci halk savaşını başlatmak için yeterli gerekçeler olarak görmüş ve ‘savaşı’...

Nihayet bu da oldu.

Kandil, yol, baraj, havaalanı yapılmasını ‘ateşkesi’ bitirmek ve devrimci halk savaşını başlatmak için yeterli gerekçeler olarak görmüş ve ‘savaşı’ başlatmıştı.

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ‘iç savaş’ı tartışmak için bakın nasıl bir gerekçe bulmuş:

Sandıklar taşınırsa, iç savaşı tartışırız!

Türkiye’nin gerçeklerine, anayasanın güvencesinde siyaset yapma hakkına ve tabanın taleplerine bağlılıkla değil, Kandil’in izlediği stratejilere göre siyaset yaparsanız, YSK’nın hendeklerle çevrili mahallelerde, sandıkların taşınması kararına karşı, ‘iç savaş’ çağrısı yapar ve dünya alemi kendinize güldürürsünüz.

Hem güldürür hem kara kara düşündürürsünüz.

HDP’yi yöneten akıl bu akılsa, Türkiye’nin ve bu partiye oy veren insanların işi hakikaten çok zor.

Oy verdikleri partilerinin ‘sandıklar taşınırsa iç savaşı tartışabiliriz’ diyen bir parti olarak tarihe geçeceğinden hiç kuşku yok çünkü.

Kandil, baraj, havaalanı ve yol yapılırsa, ateşkesi bitireceğini söylüyordu, HDP sözcüsü de, iç savaş çıkarmaya aklınca ‘kallavi’ bir gerekçe bulmuş:

Sandıklar taşınırsa HDP olarak seçimi boykot ederiz, etmekle kalmaz, iç savaşı tartışırız!

Türkiye, Anayasanın güvencesi altında siyaset yapan bir partinin, iç savaşı tartışırız diye açıklama yapabildiği bir ülke haline geldi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.562 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 983 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.177 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.893 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar