GODO’yu beklemekle geçiyor hayat...

Mardin’de bir ilk gece... Haziran seçimlerinde başkaydı ortam, şimdi bambaşka bir ortam var. Temmuz ayında başlayan şiddet ve terör eylemlerinde bir azalma yok yazık ki. Bu gerçeği unutup siyaset konuşmak neredeyse...

Mardin’de bir ilk gece...

Haziran seçimlerinde başkaydı ortam, şimdi bambaşka bir ortam var. Temmuz ayında başlayan şiddet ve terör eylemlerinde bir azalma yok yazık ki. Bu gerçeği unutup siyaset konuşmak neredeyse imkansız. İstikrar ve huzur arayışının yarattığı bir beklenti var halkta. Sağdan soldan çatışma haberleri geliyor. Gece Derik’te çatışma oldu, dört yaralı vardı, ikisi ağır. Ömerli’de korucu noktasına ateş açıldı, iki korucu ağır yaralandı. Korucular Midyat devlet hastanesine getirildiler. Gündüz, bomba dolu bir aracın patlatıldığı TOKİ evlerinin yer aldığı alana gittik. Dul ve yetimlerin kaldığı yerde cam çerçeve kalmamış. Mahallenin camisi,  aynı durumda. Polis araçlarının geçtiği yolda patlatılacakken son anda fark edilen araçta bir mahalleyi havaya uçuracak kadar patlayıcı vardı.

Silopi’de bir korucu,  eşi ve üç yaşındaki kızının gözü önünde öldürüldü. Bayram alışverişine gitmişlerdi. Anne ve kızı arka sırada oturuyorlardı. Lezgin Yağız aracı kullanıyordu. Osman İnan koruculuktan emekli olmuş eski bir korucuydu. Alışverişi bitirmişlerdi ki, Osman İnan yolda içmek için su almak istedi. Suyu aldı ve arabaya yöneldi. Araçtakiler onu bekliyorlardı. Araca binmek üzereyken, iki kişi araca yanaştı ve ellerindeki tabancayı ateşledi, Osman İnan hayatını kaybetti. Lezgin Yağız ise aldığı dokuz kurşun yarasına rağmen kurtuldu..

Bir gün ve bir gece içinde gelen haberler bunlardı.

Milletvekili adayı arkadaşlarım, Ceyda Bölünmez Çankırı, Süleyman Çelik, Abdullah Erin, Veysi Kaya ve Ahmet Kaya’yla  beraber seçim startını vermek için iki gün önce geldiğimiz Mardin’deyiz. 

Coşkulu bir karşılama ve sıcak mı sıcak bir tanıtım toplantısı oldu..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar