Gercüş’te bir taziye

Ankara’daki katliamda hayatını kaybedenlerden ikisi, İbrahim Atılgan ve dokuz yaşındaki oğlu Muhammet Veysel Atılgan Batman’a bağlı Gercüş ilçesindendi. Batman il olmadan önce Mardin’e bağlıydı...

Ankara’daki katliamda hayatını kaybedenlerden ikisi, İbrahim Atılgan ve dokuz yaşındaki oğlu Muhammet Veysel Atılgan Batman’a bağlı Gercüş ilçesindendi. Batman il olmadan önce Mardin’e bağlıydı Gercüş, bir dağın eteğine yaslanmış şirin bir ilçe. 

Partili arkadaşlar ve dostlarla beraber, sokaklarından ağır bir hüzün ve acı içinde geçip taziye evine geçiyoruz.

İbrahim ve henüz dokuz yaşındaki oğlu Muhammet Veysel Atılgan, Ankara’daki katliamda canlarından oldular.

Muhammet’i hiç görmemiştim. Ama İbrahim’i tanıyordum. Haziran seçimlerinden sonra meclise tebrike gelmiş ve odamda görüşmüştük. Ölüm haberi tatsız bir şaka gibi, geldi, yüreğime oturdu.

Oğlu Muhammet Veysel’in haber bültenlerinde gördüğüm gülümsemeleri, geleceğe dair umutlarını anlattığı o kısa cümleleri, hafızalardan hiç silinmeyecek..

Ateş düştüğü yeri yakıyordu yıllar yılı; sönecek, söndürülecek diye umut ettiğimiz bir zamanda, bu umutları boşa çıkardılar, o ateşin üzerine adeta benzin döktüler.. Edirne’den Hakkari’ye bu ülkede yanıp duran ateşin cehennemi sıcaklığını hissetmeyen yok artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar