Dargeçit’e kurulan tuzak

Dargeçit ismi Türkiye’de çok duyulmuş bir isim değil. Ama son zamanlarda Mardin’e bağlı bu ilçemizde (benim de seçim bölgem) hendekler kazılıyor, kazılan hendeklerin içine bombalı tuzaklar...

Dargeçit ismi Türkiye’de çok duyulmuş bir isim değil. Ama son zamanlarda Mardin’e bağlı bu ilçemizde (benim de seçim bölgem) hendekler kazılıyor, kazılan hendeklerin içine bombalı tuzaklar yerleştiriliyor, halk evlerini terk etmeye zorlanıyor ve halkın terk ettiği evlere dağlardan ve Cizre’den gelen militanlar yerleştiriliyor. 

Dargeçit’te yaşayan dostlarımla konuştum, içlerinden iki kişinin anlattıklarını birleştirip özetle yazmak istiyorum, bana çok korkutucu gelen bazı anlatımları yazmamak ve bu dostlarımın ismini, güvenlik nedeniyle gizlemek koşuluyla tabi:

‘Dargeçit’te karanlık bir oyun tezgahlanıyor. Son birkaç gün içinde bazı mahallelere, dağdan gelen militanların girdiğini görüyoruz. Sokaklar, caddeler, belediyenin iş makinasıyla kazılıyor. Kazılan yerlere bombalı tuzaklar yerleştiriliyor. Silahlı gruplar kimlik kontrolü yapıyor. Halk evlerini terk etmeye zorlanıyor. Tehdit edilip evini terk edenlerin boşalttığı evlere militanlar yerleşiyor. Geceleri evlere giriyorlar, halkı kapıları kapatmamaları konusunda uyarıyorlar. Halkın, kapısını 24 saat açık tutmasını istiyorlar. Ev baskınlarında çocuklar korku içinde çığlık atıyorlar. Bazen hayvan sesleri ve çocuk sesleri birbirine karışıyor. Halkı deneyeceklerini söylüyorlar. ‘Halk bizi desteklerse, burasını Kobanê’ye çevireceğiz. Yok desteklemese biraz karıştırıp sonra çekip gideceğiz’ diyorlar. Halkın ezici çoğunluğu bu yapılanları benimsemiyor ama korkuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.562 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 983 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.177 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.893 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar