Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Angelina Jolie Midyat’taydı

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak’tan gelen sığınmacıların Midyat’ta bulunan kampını ziyaret etti. Midyat’ın yurt dışından gelen misafirleri ise BM iyi niyet elçisi...

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak’tan gelen sığınmacıların Midyat’ta bulunan kampını ziyaret etti. Midyat’ın yurt dışından gelen misafirleri ise BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutters’ti.

Midyat’ta Erdoğan’a ilgi büyüktü, Cumhurbaşkanı Midyat’ta Altunkaya ailesinin inşa ettiği muhteşem caminin açılışını gerçekleştirdi, belediyeyi ve mülteci kampını ziyaret etti. Kampta çocukların ders gördüğü sınıflara girdi ve eşi Sayın Emine Erdoğan’la beraber bu sınıflarda çocuklarla bir araya geldi.

Türkiye’nin mülteci politikasına eleştiriler yöneten herkese tavsiyem şudur: Bu kamplardan birine gidin, o çocukları görün. Yanlarına oturun, gözlerinin içine bakın, minik ellerini avuçlarınızın içine alın. Hissedeceğiniz tek duygu şu olur: Her ne pahasına olursa olsun ülkenizin kapılarını, hatta evinizin içini bu insanlara açabilmek duygusu. Bu o kadar insani bir duygu ki, içinizde çoğalarak büyümesinin önüne geçemezsiniz.. 

Angelina Jolie, yeryüzünde bu duyguyu içinde en çok hissetmiş ve büyütmüş insanların arasında gelir. O da Midyat’taydı. Jolie’ye ilgi büyüktü doğrusu. İşin magazinsel kısmı bir yana, Jolie’nin verdiği mesajlar hakikaten büyük önem taşıyor:

‘Bu bölge, küresel krizin bir üssü gibi.. Yaklaşık 60 milyon mülteci yerlerinden edildi. Mülteci krizi değil küresel güvenlik ve yönetişim krizi var. Artık insanların, mültecilerin yaşadığı büyük acıya saygı duyma ve değerlerini görme zamanı çoktan gelmiştir. Onlar bir sorun değil, küresel krizin çözümünün bir parçası. Krizleri, yalnızca askerler ya da insani yardımı tartışarak ele alıyoruz..’

Cumhurbaşkanı, BM heyetiyle Midyat’ın tarihi mekanlarından Kasrı Nehroz’da bir araya geldi. Nehro ailesinden işadamı Mithat Yenigün, Midyat için düşündüğü projeleri anlattı, doğrusu heyecan duymamak elde değil..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar