BÊ Serok Mesut Nabe

Kürdistan Federe Bölgesi bugünlerde iki konuyu tartışıyor. Bu konulardan biri, yaklaşan başkalık seçimleri. Diğeri de Mesut Barzani’nin Amerika ziyareti ve bu ziyarette yaptığı açıklamalar. Barzani, Amerika...

Kürdistan Federe Bölgesi bugünlerde iki konuyu tartışıyor.

Bu konulardan biri, yaklaşan başkalık seçimleri. Diğeri de Mesut Barzani’nin Amerika ziyareti ve bu ziyarette yaptığı açıklamalar.

Barzani, Amerika ziyaretinden önce, yeniden başkan seçilmek gibi bir niyetinin olmadığını, başkanlığı bırakmaya hazır olduğunu her fırsatta tekrarladı. Ama Kürdistan halkının, bölgeden gelen haberlere bakılırsa Mesut Barzani’den farklı düşündüğü anlaşılıyor.

Halka sorulmuş, Barzani’yi yeniden başkan olarak görmek istiyor musunuz diye. ‘Bê serok Mesut nabe’ diyenler oldukça fazla. Duhok ilinde bir vatandaş, Mesut Barzani hayattayken, başkan olarak başka birinin ismini gündeme getirmenin ayıp olduğunu söylemiş, ki bu Barzani’nin halk arasındaki gücünün ve saygınlığının bir gösterisi.

Barzani, Kürt milliyetçiliğinin bugün yaşayan en büyük lideri. O mirasın taşıyıcısı. Ama dar anlamda bir milliyetçi de değil Mesut Barzani. Kürtler’in beraber ve iç içe yaşadıkları halkların da güven duyduğu, sözüne önem verdiği bir lider.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar