Allahım, bu halk bunca zulmü hak etmek için ne yaptı?

Buralarda kimse olup bitenlere akıl sır erdiremiyor artık. HDP’nin Haziran seçimlerindeki siyasi başarısını hedef alan, siyasi bir kumar oynadı PKK ve kaybeden halk oldu. İş makinaları yakılan bir işadamı...

Buralarda kimse olup bitenlere akıl sır erdiremiyor artık. HDP’nin Haziran seçimlerindeki siyasi başarısını hedef alan, siyasi bir kumar oynadı PKK ve kaybeden halk oldu.

İş makinaları yakılan bir işadamı dostumuzun abisiyle konuşuyordum geçenlerde. Kardeşi, Şırnak’ta yol inşaatı yapıyor. Duble yolun üç tünelini bitirmiş, dördüncüsünü de bitirmek üzereymiş. Şantiyesi basılmış ve 37 iş makinası yakılmış. Şantiye kapandı ve tümü Şırnaklı olan 200’ün üstünde işçi, işsiz kaldı. Şırnak’ta HDP’den meclis üyesi bir kişiyle karşılaşmış. Meclis üyesi ‘ben devletin yerinde olsam, yaptığım bu üç tüneli de yıkardım’ demiş.. İnşa edilen hiçbir yeri yıkmayacak devlet, o yol ve yarım kalan tünel de bitecek bir gün. Ama PKK öyle şeyler yapıyor ki, PKK’nın yaptıklarına artık HDP’lilerin de isyan ettiği bir sürece girildi.

200 Şırnaklı işçinin çalıştığı şantiyeyi iş makinalarıyla beraber yakmak hangi amaca hizmettir?

***

Mardin’deki otellerde in cin top oynuyor. Organize Sanayi bölgelerinden mal yükleyen kamyonlar, gidecekleri yerlere bazen yirmi günde ancak varıyorlar. Esnaf kan ağlıyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.562 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 983 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.177 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.893 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar