Musa Anter'i Diyarbakır'a çağırıp JİTEM'e havale eden PKK'li kim?

Dicle Anter'in şimdiye kadar merak etmediği bir soru bu. Dicle'ye yukarıdaki soruyu mahkeme huzurunda sormak isterdim ama fark etmez, duruşmaya gelirse eğer, vereceği cevabı iyi düşünmesi ve babasının devam eden davasına hiç...

Dicle Anter'in şimdiye kadar merak etmediği bir soru bu. Dicle'ye yukarıdaki soruyu mahkeme huzurunda sormak isterdim ama fark etmez, duruşmaya gelirse eğer, vereceği cevabı iyi düşünmesi ve babasının devam eden davasına hiç değilse bu saatten sonra sunabileceği katkıları korkmadan mahkemeye sunabilmesi için daha erken soruyorum:

- Yeşil, MİT'e verdiği ifadede 'MUSA ANTER'i Diyarbakır'a getirtmek için PKK'nin kafa adamını kullandım ve bundan oğlunun haberi var, korktuğu için susuyor diyor. Mehmet Eymür'de bu bilgiyi doğruluyor. Eymür, Yeşil'i MİT'e alıp yurt dışı operasyonlarda kullanan MİT görevlisidir. Bu bilgi belki doğru belki, değildir. Ama ilk açıklandığında, ben suç duyurusunda bulundum. Dicle sustu, bu konunun araştırılmasını talep eden bir müracaatı yok dosyada, neden ?

Dicle babasını Diyarbakır'a kimin getirttiğini neden bugüne kadar hiç merak etmedi?

- Yoksa, PKK'den hiç şüphe duymuyor ve babasının PKK'yle hiç sorun yaşamadığını mı düşünüyor?

- Dicle'ye halka deklere edilmiş bir bildiri ve babasına PKK'nin yazdığı iki mektubu hatırlatmak istiyorum. İlki Musa Anter'i ajan, devletin adamı ilan eden ve halka 'bilgi' veren bir metin, oldukça uzun, ben sadece girişten bir kaç satırı yazıyorum:

"Sömürgeci Türk devletinin işbirlikçi ajanı, Zivinge ağası Musa Anter'in Kürdistan toprakları üzerindeki malvarlığına, ERNK adına 7.10.1989 tarihinden itibaren el konulmuştur. Bu mal varlığının alım satım ve biçim hakkı Kürdistan halkının olup, bu haktan yararlanmak isteyenler ERNK temsilciliklerine başvurmak zorundadırlar."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar