Zirveden zırva çıkar mı?

Biz ne AB’ye güvenerek yola çıktık, ne de ABD’ye inanarak kararlarımızı aldık. Ülkemizin, Mavi Vatan’ımızın, hukukumuzun, hakkımızın gereği neyse onu yapıyoruz. Bizi Antalya sahillerine hapsetmeyi amaçlayan plan ve haritalar çöpe gitmeye mahkûmdur.

Yılın son ayına karşımızdaki şer cephesinin yeni bir alçaklık yapıp yapmayacağının damga vuracağı anlaşılıyor. Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin 10-11 Aralık’ta yapılacak toplantısında alınacak karar ve ABD’nin yeni Başkanı Biden’ın Türkiye’ye karşı tavrı ve tarzı merakla bekleniyor. Ancak bütün bu gelişmeler bizden çok daha fazla kendileri açısından önem taşıyor.

AKDENİZ’DE EN UZUN KIYISI OLAN ÜLKEYİZ

Bizim kimse ile bir alıp veremediğimiz yok. Kendi varlığımızı, menfaatlerimizi, hakkımızı ve hukukumuzu savunuyoruz. Akdeniz, bir enerji geçiş hattı olmanın çok ötesinde artık bir enerji merkezi hâline gelmiştir. Doğu Akdeniz’de çıkarılabilir doğal gaz miktarının 3,5 trilyon ile 10 trilyon metreküp arasında olduğu ifade edilmektedir. Aynı şekilde bölgede 1,5 ila 3,5 milyar varil civarında petrol rezervinin mevcut olduğu hesaplanmaktadır. Akdeniz’de en uzun kıyısı olan ülkeyiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’in ortasında bir devlettir. Bu durum bize Doğu Akdeniz’de herkesten çok daha fazla hak ve yetki veriyor. Bu hak ve yetkiyi kullanmak için de kimseden izin almamız gerekmediği gibi, kimin ne dediği ile de ilgilenmiyor, yolumuza devam ediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar