Yetkiyi millet verdi, siz neyin telaşındasınız?

Cumhuriyet ve demokrasi birbirini tamamlar ve bunların birlikte yaşatılması mecburiyettir. Demokrasi, kurumlar ve kurallar rejimidir. Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Türkiye çok partili hayata geçtikten ve özellikle de 1950...

Cumhuriyet ve demokrasi birbirini tamamlar ve bunların birlikte yaşatılması mecburiyettir. Demokrasi, kurumlar ve kurallar rejimidir. Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Türkiye çok partili hayata geçtikten ve özellikle de 1950 sonrası sandığı hep esas almıştır. Ne acıdır ki, iktidarı sandıkta bulamayacaklarını görenler yan yollara sapmış, olağanüstülüğe oynamış, darbelere sarılmışlardır. Demokrasi tarihimiz, aynı zamanda darbeler tarihidir. Her şeye rağmen, eninde sonunda demokrasi işlemektedir ve kararı Türk milleti vermektedir.

YİNE AYNI EZBER

Demokrasiye sarılmak, millet iradesine inanmak, siyaset yapanların en vazgeçilmez görevidir. Zillet ittifakının unsurlarının sözleşmiş gibi, “erken seçim” dayatması ile Türkiye’yi bir belirsizliğe sürükleme gayretlerini iyi niyetle izah edebilmek mümkün değildir. Sayın Devlet Bahçeli, Grup Toplantısı’nda bir defa daha erken seçimin hangi şartlarda yapılabileceğini anlattı ve Türkiye’nin böyle bir ihtiyacı olmadığını açık, net, kesin ve kararlı bir ifadeyle ortaya koydu. Üzerinden daha 24 saat geçmeden İP’in başı yine aynı ezberleri tekrarladı. Sayın Cumhurbaşkanı’na seslenerek, “Sen sandığı getireceksin, millet yetkiyi verecek, biz de gereğini yapacağız. Sen gölge etmeyeceksin, biz de memleketi düze çıkartacağız” diyor.

SANDIK NİYE GELSİN?

Bu sözleri söyleyenler, acaba hangi ülkede yaşıyor, ne yiyor, ne içiyor da bu hâle geliyor? Sandığın ne zaman geleceğini sizin keyfiniz, menfaatleriniz, güdük zihniyetiniz mi belirliyor? Birileri size bu talimatı vermiş olabilir ama bunun bir kuralı var. Anayasa ve kanunlar açık. Türkiye’de siyasal istikrar tamdır ve hükümet görevinin başındadır. TBMM açık ve çalışıyor. Bütün dünyayı sarsan Kovid-19’la mücadelede hızla sona yaklaşıyoruz. Buna bağlı olarak ekonomide yaşanan konjonktürel dalgalanmaların yerini sükûnete bırakacağı ve kısa zaman içinde hızlı bir toparlanma dönemine girileceği net olarak görülüyor. Hiçbir şekilde bir erken seçim ihtiyacı yok. Kaldı ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde erken seçim zaten çok istisnai bir durumdur. Bu şartlarda sandık niye gelsin? Sizin bu telaşınızın sebebi nedir?

SİZE DÜŞEN, GÖLGE ETMEMEK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar