Virüsten iktidar bekliyorlar

Virüse bugüne kadar teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Biraz daha sabretmemiz, biraz daha birbirimize anlayış göstermemiz ve sıkı biçimde kurallara uymamız gerekiyor. Bu bir fedakarlık değil, bir vatan görevi olarak değerlendirilmelidir.

Kovid-19 salgınının etkilerine bağlı olarak hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını en başından itibaren fark ettik. Ülke ve millet olarak buna göre tedbirimizi aldık, buna görerek hayatımıza yön verdik. İlk günden itibaren değişen bir şey olmamıştır ve hala her şey olduğu gibi devam ediyor. Nitekim, dünyada ve bölgemizde çok sarsıcı gelişmeler olsa da, salgın hiçbir zaman gündemden düşmemiştir. Söz konusu olan insan hayatıdır ve bu durumu gözardı etmek mümkün değildir. Bütün ümitler belli bir aşamaya gelen ve artık uygulanma sırası bekleyen aşıya bağlanmıştır. Ülkemizde de bu konuda çok önemli ilerlemeler sağlanmıştır, fakat biraz daha zamana ihtiyaç olduğu görülmektedir. Şu anda kurallara uymak dışında hiç kimsenin elinden bir şey gelmiyor.

ALARM ZİLLERİ

Maske, mesafe ve temizlik şartlarına bağlı olarak yeni bir normal hayata geçildi. Yeni normal, dünyanın hiçbir yerinde istenilen ve beklenilen sonucu vermedi. Bunun sebebi maske, mesafe ve temizlik kuralının yetersiz olması değil, tam uyumun bir türlü hayata geçirilememesidir. Alınan bütün zorlayıcı tedbirlere rağmen, birçok ülkede bu konuda tam bir başarı sağlanamadı. Ne yazık ki, bizde de durum farklı değil. Tedbirlerdeki gevşemenin ağır maliyetleri ortaya çıkıyor. Kış aylarının da gelmesiyle birlikte hiç istemediğimiz, ama kaçınılmaz olan ağır bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Salgın yeniden tırmanışa geçti, vaka sayıları ve kayıplarda neredeyse başa döndük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar