Ülkücüyle sorunu olanın devletle sorunu vardır

Serok Ahmet ve partisinin her şeyi bir kenara bırakıp, MHP’yi, Ülkü Ocaklarını ve Ülkücüleri hedefe koyması neye ve kime hizmet ettiklerini, nereden gelip nereye gittiklerini, siyasetteki varlık sebeplerini anlamaya da anlatmaya da...

Serok Ahmet ve partisinin her şeyi bir kenara bırakıp, MHP’yi, Ülkü Ocaklarını ve Ülkücüleri hedefe koyması neye ve kime hizmet ettiklerini, nereden gelip nereye gittiklerini, siyasetteki varlık sebeplerini anlamaya da anlatmaya da fazlasıyla yeterlidir. Bu ülkede eğer birinin Ülkü Ocakları ve Ülkücülerle bir meselesi varsa, onun mutlaka bu vatanla, bu bayrakla, bu devletle bir sorunu vardır. Bu kadar açık, bu kadar net, bu kadar kesindir.

SEROK AHMET KİMDİR?

Ülkücüler kimdir, ne yaparlar, ne isterler, neyi hedeflerler buna geçmeden önce, Ahmet Davutoğlu’nun kim olduğuna bakalım. Sayın Devlet Bahçeli, geçen haftaki grup konuşmasında aslında her şeyi özetleyen çok net bir tanım yapmıştı: “Devletin en üst makamlarında görev alanların mahremiyetlerine emanet olan konuları ulu orta konuşmaları, dün birlikte olduklarını bugün karalamaya çalışmaları münafıklık alametidir. Türkiye’de başbakanlık yapmış bir şahsın, kendisiyle birlikte mezara gitmesi gereken sırları döküp saçması, bu devletin kimlerin elinde kaldığına bariz bir delildir. Ketumiyet yoksa karakter yoktur. Gizlemesini bilmeyenin yönetmesi mümkün değildir. Serok Ahmet böyle biridir.”

ÜLKÜSÜZ İNSAN ÇAMURDAN FARKSIZDIR

Böyle birinin Ülkü Ocakları ve Ülkücüleri sevmesi, anlaması, takdir etmesi elbette kolay değildir, zaten kendisinden böyle bir şey bekleyen de yoktur. Ancak Ülkücülere bir laf söylemeden önce kimi muhatap aldığını bilmesi gerekiyor. Biz kendisine yardımcı olalım: Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, “Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır. Ülküsüz insan çamurdan farkı olmayan bir varlıktır” diyerek herkesin anlayacağı, kolayca tanıyacağı bir tarif yapmıştı. Bugün emin ellerde olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları rahmetli Türkeş’in iki büyük eseridir.

ÜLKÜCÜNÜN REHBERİ KUR’AN, ÜLKESİ TURAN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar